Κυρίως Γεύμα

Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού και γιαούρτι

Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού και γιαούρτι

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 400γρ. μικρά κολοκυθάκια , περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 πακέτο ζυμαρικά ολικής (πένες ή φαρφάλε ή βίδες)
  • 200γρ. γιαούρτι 0%
  • Αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • 4-5 κουταλιές σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο σε βαζάκι)

Εκτέλεση

Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, για να αποβάλλουν τα υγρά τους. Όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, τα στύβουμε καλά, αλλά όχι πάρα πολύ δυνατά για να μην λιώσουν.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου τα βράσαμε, προσθέτουμε το πέστο και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και το φρέσκο μαύρο πιπέρι και κάνουμε ένα τελικό ανακάτεμα. Σερβίρουμε αμέσως.