Κυρίως Γεύμα

Καλαμαράκια γεμιστά light

Καλαμαράκια γεμιστά light

Υλικά ( για 4 άτομα)

  • 1 κιλό καλαμαράκια ( 8 μέτρια)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ρύζι καστανό ( αναποφλοίωτο)
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι ( το χυμό του)
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα καλαμαράκια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν και να σχιστούν. Αφού τα στραγγίσουμε, αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πλαϊνά πτερύγια τους αφήνοντας το κυρίως σώμα τους ( θύλακας) για γέμιση. Τα πλοκάμια και τα άλλα που αφαιρέσαμε τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια για να συμπληρώσουν κατόπιν μαζί με τα αλλα υλικά το μείγμα της γέμισης. Συγχρόνως βράζουμε και το ρύζι για 30 λεπτά και μετά το στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέσουμε το ρύζι καθώς επίσης και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια καλαμαριών. Ανακατεύοντας τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμαριά κλείνοντας το στόμιο τους με μία οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με καπάκι με λίγο νερό ( 1 φλιτζάνι), το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο κρασί. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα

( θερμίδες 345 Kcal/ μερίδα)