Κυρίως Γεύμα

Κεφτεδάκια με όσπρια

Κεφτεδάκια με όσπρια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
  • 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια ή φακές
  • 2 μέτριες βρασμένες πατάτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 φέτες ψωμί το τοστ ολικής άλεσης
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόψτε τα. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε στο πολυμίξερ τα όσπρια ,τις πατάτες ,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πολτοποιήστε. Τρίψτε το ψωμί και ρίξτε το στο μείγμα με τα όσπρια. Προσθέστε το αβγό, τη ρίγανη , 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον για να δέσει. Βρέξτε μετά τα χέρια σας με νερό και πλάστε τα κεφτεδάκια. Βάλτε τα κεφτεδάκια σε ένα ρηχό ταψί, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.