Νηστίσιμα

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Η συνταγή

  • Μερίδες 4
  • Συνολικός χρόνος 30′
  • Χρόνος προετοιμασίας 5′
  • Χρόνος μαγειρέματος 25′

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ρύζι Basmati ή μακρύκοκο
  • 1 φλ. φυσικό ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβο λαχανικών + 1 φλ. χλιαρό νερό)
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο ανηθο, ψιλοκομμένο
  • Χυμός ενός λεμονιού

Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής.

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί (ή να ζεσταθεί αν είναι κατεψυγμένο) ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Όταν μαλακώσει το σπανάκι και μπορούμε να ανακατέψουμε εύκολα τα περιεχόμενα της κατσαρόλας, προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο, στύβουμε το λεμόνι και σερβίρουμε
  5. Αλατοπιπερώνουμε αναλόγως.