Η συνταγή
- Μερίδες 4
- Συνολικός χρόνος 30′
- Χρόνος προετοιμασίας 5′
- Χρόνος μαγειρέματος 25′
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ρύζι Basmati ή μακρύκοκο
- 1 φλ. φυσικό ζωμό λαχανικών (ή 1 κύβο λαχανικών + 1 φλ. χλιαρό νερό)
- 1/2 ματσάκι φρέσκο ανηθο, ψιλοκομμένο
- Χυμός ενός λεμονιού
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής.
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί (ή να ζεσταθεί αν είναι κατεψυγμένο) ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Όταν μαλακώσει το σπανάκι και μπορούμε να ανακατέψουμε εύκολα τα περιεχόμενα της κατσαρόλας, προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, στύβουμε το λεμόνι και σερβίρουμε
- Αλατοπιπερώνουμε αναλόγως.