Υλικά (για 6 άτομα)
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 300 γρ . τυρι κίτρινο light
- 300 γρ. ανθότυρο ή τυρί light
- 1 αβγό (για τη γέμιση)
- Πιπέρι , ρίγανη
- 1 κουταλάκι άνηθο , δυόσμος
- Λίγο αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα light (3/4 για τη γέμιση και το υπόλοιπο για το άλειμμα στο τέλος του επάνω φύλλου)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε σε ένα σκεύος , το κίτρινο τυρί και το ανθότυρο αρκετά καλά. Προσθέτουμε στα θρυμματισμένα τυριά ,το αβγό ,τον άνηθο και το δυόσμο, το πιπέρι , τη ρίγανη και τα 3/4 από το γάλα . Ανακατευούμε όλα τα υλικά για να γίνουν για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί με το ειδικό σπρέι. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί. Ρίχνουμε επάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα { μια κουταλιά}. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
Διατροφικά σχόλια
Αυτή η τυρόπιτα έχει όλη τη γεύση χωρίς όμως τις επιπλέον θερμίδες.
Το ανθότυρο είναι ένα τυρί με χαμηλό λίπος και αλάτι που αντικαθιστά πλεονεκτικά τη φέτα στη συγκεκριμένη συνταγή.
Βάζοντας γάλα στο επάνω φύλλο γλιτώνουμε το επιπλέον λίπος από βούτυρο ή λάδι.
Αν θέλουμε να γλιτώσουμε και άλλες θερμίδες ανοίγουμε το έτοιμο το φύλλο σφολιάτας με έναν πλάστη ώστε να γίνει πολύ λεπτό και το κόβουμε στη μέση ώστε αντί για 2 να χρησιμοποιήσουμε μόνο 1 φύλλο.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδωμα του ταψιού με μία λαδόκολλα.
Θα έχουμε τα ίδια αποτελέσμτα με λιγότερα λιπαρά και πιο καθαρό το ταψάκι μας στο τέλος .
Θερμίδες :210 kCal/μερίδα