Προετοιμασία:10’
Μαγείρεμα:20’
Υλικά (για 8 τεμάχια)
- Μαγειρικό σπρέι ή λίγο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 εκατοστού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
- ¾ φλιτζανιού αλεύρι βρώμης
- 1/3 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. κανέλα
- ½φλιτζάνι κομμάτια μαύρης σοκολάτας
- Ζάχαρη άχνη ή στέβια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C °. Τοποθετήστε 8 χάρτινες θήκες για muffin σε ένα ταψί. Ψεκάστε τις θήκες με μαγειρικό σπρέι ή με το ελαιόλαδο.
- Αναμείξτε τη σως μήλου με τα 4 επόμενα υλικά (ηλιέλαιο, ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας, εκχύλισμα αμυγδάλου).
- Σε ένα χωριστό μπώλ, ανακατέψτε μαζί τα επόμενα 6 υλικά (αλεύρι βρώμης, κακάο χωρίς ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι και την κανέλα).
- Προσθέστε το μίγμα βρώμης στο μείγμα μήλου. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Τέλος προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε!!!
- Βάλτε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη muffin. Ψήστε για 20-22 λεπτά. Γυρίστε το ταψί αλλιώς στο 1ο 10λεπτο προκειμένου να ψηθούν και από τις δυο πλευρές. Τα muffin είναι έτοιμα όταν οι κορυφές τους γίνουν σκληρές.
- Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά αφού τα βγάλετε από το φούρνο και πασπαλίστε με άχνη- ζάχαρη, αν το επιθυμείτε.