Υλικά (5 μερίδες)
- 5 μήλα ίδιου μεγέθους
- 6 κουτ. γλυκού σταφίδα μαύρη
- 6 κουτ. Σούπας στέβια
- ½ φλιτζ. ρούμι
- 1 φλιτζ. Νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο ρούμι για 20΄.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι.
- Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και μέσα στην τρύπα τους ρίχνουμε τις σταφίδες και μετά τη στέβια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τέλος 1 φλιτζ. του καφέ νερό.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε τα μήλα με κανέλα.
Tip: Αν δεν νηστεύουμε τα σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Εναλλακτικά και με γιαούρτι. Έτσι και αλλιώς είναι υπέροχα.
Μια μερίδα περιέχει
- Θερμίδες 124
- Πρωτεΐνες 0gr
- Λίπος 7gr
- Υδατάνθρακες 19 gr