Σνακ

Μήλα ψητά

Μήλα ψητά

Υλικά (5 μερίδες)

  • 5 μήλα ίδιου μεγέθους
  • 6 κουτ. γλυκού σταφίδα μαύρη
  • 6 κουτ. Σούπας στέβια
  • ½ φλιτζ. ρούμι
  • 1 φλιτζ. Νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο ρούμι για 20΄.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι.
  3. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και μέσα στην τρύπα τους ρίχνουμε τις σταφίδες και μετά τη στέβια.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τέλος 1 φλιτζ. του καφέ νερό.
  5. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  6. Σερβίρουμε τα μήλα με κανέλα.

Tip: Αν δεν νηστεύουμε τα σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Εναλλακτικά και με γιαούρτι. Έτσι και αλλιώς είναι υπέροχα.

Μια μερίδα περιέχει

  • Θερμίδες 124
  • Πρωτεΐνες 0gr
  • Λίπος 7gr
  • Υδατάνθρακες 19 gr