Βάλε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αλάτι. Άφησε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά! Είναι έτοιμες αφού σιγοβράσουν 8-10 λεπτά και πάρουν χρώμα
Στράγγιξε και άφησε τις γαρίδες στην άκρη να κρυώσουν καλά. Καθάρισε και κόψε σε μικρά κομματάκια
Βάλε τις γαρίδες σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη ντομάτα, το σπανάκι, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και το βασιλικό
Ανάμειξε στο λάδι με το ξίδι, την κάπαρη και το πιπέρι σε ένα μπολ και χτύπησε με σύρμα να πάρεις μια ομοιόμορφη vinaigrette