Σνακ

Τσιπς μήλου

Τσιπς μήλου

Υλικά

  • 6 κιλά μήλα
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τον ομφαλό με τα κουκούτσια και το κόβετε σε ροδέλες (προσέχετε να είναι όλες στο ίδιο πάχος για να αποξηρανθούν ομοιόμορφα)
  2. Επειδή το μήλο οξειδώνεται και μαυρίζει γρήγορα, βυθίζετε το καθένα που καθαρίζετε και κόβετε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι.
  3. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα και το κόψιμο των μήλων, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε με ένα καθαρό πανί.
  4. Στρώνετε πάνω στη μεταλλική σχάρα του φούρνου μια λαδόκολλα ή μια γάζα και τοποθετείτε τις ροδέλες του μήλου τη μία δίπλα στην άλλη σε σειρές.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 80 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και τοποθετείτε μέσα τη σχάρα αφήνοντας την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή για να φεύγει ο υγρός αέρας.
  6. Το αφήνετε περίπου 5-6 ώρες, φροντίζοντας τις τελευταίες 3 ώρες να γυρίσετε τις ροδέλες από την άλλη πλευρά.
  7. Για να διαπιστώσετε αν οι ροδέλες είναι έτοιμες, τις πιέζετε. Αν δεν βγάζουν καθόλου χυμό και η επιφάνεια τους είναι στεγνή, τις αποσύρετε από το φούρνο.
  8. Μόλις κρυώσουν τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος.