Χωρίς κατηγορία

Κοτοσαλάτα με dressing γιαουρτιου

Κοτοσαλάτα με dressing γιαουρτιου

Η αγαπημένη μας κοτοσαλάτα. Αν ψάχνετε μία δροσερή, ελαφριά αλλά χορταστική σαλάτα, φτάσατε στη σωστή συνταγή!

Συνδυάζουμε τρυφερό κοτόπουλο, τραγανό ωμό κολοκυθάκι και σοταρισμένα μανιτάρια και τα παντρεύουμε με dressing γιαουρτιού.

Αν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο από την προηγουμένη, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να το χρησιμοποιείστε!

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
  • 4-5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1-2 φλ. Φύλλα ροκάς, σπανάκι ή άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά της προτίμησης σας
  • 1/2 μεσαίο κολοκυθάκι
  • 3-4 τοματίνια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα (προσωπική προτίμηση: Dijon)
  • 1-2 κ.σ. Μηλόξυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν έχει ζεσταθεί σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Εντωμεταξύ πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερωνουμε.
  2. Αποσύρουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, μαγειρεύοντας 3-4 λεπτά ένα πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως.
  3. Εντωμεταξύ κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες και το κολοκυθάκι αρχικά σε μεγάλα κυβάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
  4. Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το ξύδι.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με το dressing.

Καλή όρεξη!