Υλικά
- 3 μέτρια κολοκυθάκια ,κομμένα κατά μήκος σε φέτες 1 εκ.
- 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες 1 εκ.
- 4 πιπεριές κέρατο , ολόκληρες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ,ολόκληρες
- 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια ,ολόκληρα με τη φλούδα τους
- 1 φιλτζ. Ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου προαιρετικα
Εκτέλεση
Για τα λαχανικά προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε στη σχάρα του φούρνου τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και μελιτζάνας ,τις πιπεριές Κερατο και Φλωρίνης και τα κρεμμύδια. Τοποθετούμε τη σχάρα σε ένα απο τα ψηλά ράφια του φούρνου και ψήνουμε για 15 λεπτά, χωρίς να γυρίσουμε κανένα λαχανικό. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε ,άλειφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Οι πιπεριές ειναι έτοιμες όταν η φλούδα τους σκουραίνει ομοιόμορφα (συνολικά 15 λεπτά μετά το γύρισμα). Στον ίδιο περίπου χρόνο ειναι έτοιμες οι φέτες μελιτζανας και κολοκυθιού και, τελευταία , τα κρεμμύδια ( θα εχουν μαλακώσει αν τα πιέσουμε με το δάχτυλο μας).
Μολις ψηθούν οι πιπεριές , τις βγάζουμε ,τις ξεφλουδίζουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζουμε σφικτά με μια διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά, ώστε οι υδρατμοί να αποκολλήσουν τη φλούδα τους απο τη σάρκα. Τις βγάζουμε , τις ξεφλουδίζουμε πανεύκολα και τις κόβουμε σε μακριές και φαρδιές λωρίδες. Τις βάζουμε σε ενα μπολ και προσθέτουμε τις φέτες κολοκυθιού και μελιτάνας.
Τελος, βγάζουμε απο τον φούρνο και τα κρεμμύδια ,τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ή τα χωρίζουμε στα εσωτερικά <<φύλλα>> τους.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την κρέμα σκόρδου , περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλα.