Διατροφική Ετικέτα
- Θερμίδες 350 Kcals
- Λιπαρά 11 γρ
- Υδατάνθρακες 53 γρ
- Φυτικές ίνες 5 γρ
- Πρωτείνες 19 γρ
Σερβίρει 1 άτομο
- Συνολικός χρόνος ~17′
- Χρόνος προετοιμασίας 2′
- Χρόνος μαγειρέματος ~15′
Υλικά
- 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 2 ασπράδια αυγού
- 1 μπανάνα, σχετικά ώριμη αλλά χωρίς μαύρα στίγματα
- 1/2 κεσεδάκι (100γρ) στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή ένταση και με ένα χαρτί κουζίνας, εμποτισμένο με λάδι, “σκουπίζουμε” το τηγάνι.
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε τη βρώμη, τα ασπράδια αυγού, 1/2 μπανάνα πατημένη με πιρούνι, 1 κ.σ. γιαούρτι, το αλάτι και το νερό.
Tip: Το μίγμα δεν χρειάζεται να είναι ομοιογενές, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι καλά ανακατεμένο. - Μόλις το τηγάνι έχει ζεσταθεί καλά, μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 pancakes στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μία κρούστα
- Συγχρόνως φτιάχνουμε τη κρέμα φιστικοβούτυρου ανακατεύοντας το υπόλοιπο γιαούρτι με το φιστικοβούτυρο
- Γυρνάμε τις τηγανίτες και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες απλώνοντας την κρέμα φιστικοβούτυρο και την υπόλοιπη μπανάνα σε κομματάκια και πασπαλίζοντας με το μέλι (προαιρετικά πασπαλίστε με αποξ. κράνα και κανέλα)
Καλή όρεξη!