Σούπες

Σούπα με ντομάτα και κόκκινες πιπεριές

Σούπα με ντομάτα και κόκκινες πιπεριές

Υλιά (για 2 άτομα)

  • ½ κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά ντοματοχυμό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό ντομάτες κομμένες στη μέση
  • ½ κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • ½ καρότο ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • ½ μπαστούνι σέλερυ κομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • ½ μικρή πιπεριά καυτερή κομμένη
  • 20 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • Γαρνίρισμα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μεταλλικό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο προσθέτετε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερυ, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Όταν τα λαχαικά μαλακώσουν τα μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Βγάζετε το κατσαρολάκι από τον φούρνο, ανακατεύετε με τον ντοματοχυμό και τα αφήνετε να κρυώσουν. Μεταφέρετε τα λαχανικά στο μπλέντερ λίγα λίγα μέχρι να γίνουν λεία. Τα περνάτε από μία σίτα σε ένα καθαρό κατσαρολάκι. Βάζετε το θυμάρι, τον βασιλικό και τον μαιντανό στο μπλέντερ μαζί με 1 φλ. από τον πουρέ λαχανικών μέχρι να γίνει λείο. Το προσθέτετε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο μίγμα, το αραιώνετε με τον ζωμό λαχανικών μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα . Βάζετε το αλάτι, τη ζάχαρη, και το πιπέρι. Σερβίρετε σε μπωλ και γαρνίρετε με την φυτική κρέμα και τον βασιλικό.