Το αχλάδι είναι ο καρπός της αχλαδιάς.
Κάτι που μπορεί να μη γνωρίζετε;
Η Ιταλία έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο. Ακολουθούν η Γαλλία η Ιαπωνία και η Κίνα. Η Ελλάδα έχει την 6η θέση στην Ευρώπη με 140,000 τόνους ετησίως.
Κάτι που μπορεί να γνωρίζετε:
Τρώγονται νωπά, γίνονται κομπόστες, χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική ,γίνονται μαρμελάδες. Περιέχουν βιταμίνη C, ασβέστιο, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φώσφορο ποτάσιο και είναι η εποχή τους!!!!