(Θερμίδες 400 kCal/μερίδα)
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)
- ½ κιλό μακαρόνια
- 250γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 200γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 100γρ πιπεριές ψιλοκομμένες
- 100γρ καρότο
- 1 μεγάλη τομάτα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κανέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 5 φλιτζάνια γάλα φρέσκο 0% χλιαρό
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 κρόκο αβγού
- 150γρ τυρί τριμμένο
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια βάση των οδηγιών που αναγράφεται στην συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
Για τον κιμά
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι 2 κουταλιές λάδι και τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά να σωταριστεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά (καρότο, πιπεριές). Έπειτα προσθέτουμε την τομάτα πολτοποιημένη, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και πολύ λίγη κανέλα. Αφήνουμε για 15-20 λεπτά να ψηθούν.
Για την μπεσαμέλ:
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε να ροδίσει. Έπειτα προσθέτουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό (χτυπημένο σε γάλα) ανακατεύοντας έως ότου δέσει η μπεσαμέλ.
- Σε ταψί ψεκάζω με λίγο λάδι. Απλώνω τα ζυμαρικά, από πάνω απλώνω το μείγμα του κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ.