Για μικρούς και μεγάλους, πρωί η απόγευμα, με τον καφέ ή και όχι….
Αυτά τα κουλουράκια με στέβια και γεύση πορτοκαλιού θα σας ξετρελάνουν. Δοκιμασμένη συνταγή και εύκολη!!
(για 30 κουλουράκια)
ΥΛΙΚΑ
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1/3 της κούπας στέβια
- ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ κουταλάκι σόδα
- 1 βανίλια
- ½ πρέζα αλάτι
- Φαρίνα ολικής άλεσης περίπου 300 γρ. μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη στέβια και το γιαούρτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού μέσα στη σόδα. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Τέλος ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν