Άρθρα

Τρώω έξω νόστιμα και υγιεινά…χωρίς να χαλάσω την διατροφή μου!

Πλησιάζοντας όλο και πιο πολύ στην καθαρά Δευτέρα, και μαζί με αυτήν έρχεται και η Σαρακοστή, δεν θα μπορούσα να μη σας ετοιμάσω κάτι!!!

Συχνά με ρωτάτε…. «τώρα που κάνω διατροφή δεν μπορώ να ξανά βγω έξω?»

ή «πως να μη χαλάσω την διατροφή μου και ταυτόχρονα να πάω κάπου για φαγητό?»

Έτσι και εγώ είπα να σας ετοιμάσω το συγκεκριμένο άρθρο μιας και όλοι θα βγείτε την καθαρά Δευτέρα και θα το ρίξετε λίγο παραπάνω έξω,ειδικά όσο ανοίγει και ο καιρός, πως λοιπόν “ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ & ΝΟΣΤΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΟΥ”?!

Ας ξεκινήσουμε…

Αρχικά θέλω να σας πω ότι πήγα σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της χαλάστρας το οποίο και γνωρίζετε όλοι στην ψαροταβέρνα «Δούκας»!! Ζήτησα λοιπόν να μου ετοιμάσουν τα πιο νόστιμα και ταυτόχρονα υγιεινά πιάτα που θα σας προτείνω, τα οποία παρόλο που είναι υγιεινά αρέσουν σε όλους μας!!!

Η εξυπηρέτηση τους άριστη, ευγενικοί και πάντα χαμογελαστοί!! Δεν μας χάλασαν χατήρι για το παραμικρό.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω προσωπικά για την άψογη εξυπηρέτηση που μου έκαναν και που ήταν εκεί για το παραμικρό!

Ας πούμε τι επέλεξα αλλά και τι άλλο θα μπορούσατε να παραγγείλετε για να είναι νόστιμο και να μη σας δώσει περιττές και άσκοπες θερμίδες!!

1. Ξεκινάμε με το βασικό… καλό θα ήταν να αποφύγετε τελείως τα τηγανιτά!

2. Προτιμήστε οτιδήποτε σας αρέσει από ψάρι αρκεί να είναι ψητό. Εγώ σας προτείνω σαρδέλα παντρεμένη, την οποία και αγαπώ!

 

3.Πείτε ναι στα θαλασσινά, για παράδειγμα εγώ σας προτείνω γαρίδες σαγανάκι, μύδια αχνιστά, καλαμάρι ψητό, χταποδάκι, η οτιδήποτε άλλο που δεν είναι τηγανητό, ακόμα και ριζότο θαλασσινών, είναι πεντανόστιμο!

4. Δεν ξεχνάμε στο τραπέζι μας τις σαλάτες..είναι βασικός κανόνας!! Γεμίζουμε με χρώματα το τραπέζι μας και ξεκινάμε να τρώμε από εκεί, διότι θα μας δώσουν αρκετό κορεσμό. Εγώ σας προτείνω βραστά λαχανικά διάφορα σε ποικιλία, σαλάτα με σολομό και σαλάτα ρόκα – μαρούλι -λιαστή ντομάτα – ντοματίνια και κρουτόν!! Εξαιρετική επιλογή όλες, ακόμα και μια χωριάτικη ή χόρτα ή μια πολίτικη θα ήταν ιδανικές!

5. Από αλοιφές προτιμήστε τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα.

6. Από ορεκτικά σας προτείνω την υπέροχη μελιτζάνα ψητή που είναι η καλύτερη που έχω φάει από παντού, εννοείται στον «Δούκα», όπως και όλα τα πιάτα τους, μανιτάρια ψητά, επιλέξτε οτιδήποτε άλλο σας αρέσει δείτε απλά να μην έχει κάποια σως και να μην είναι τίποτα τηγανητό!

7.  Πιείτε άφθονο νερό…τι κι αν είστε έξω? Μη ξεχνάτε ποτέ το νερό!θα θυμάστε πάντα μια γουλιά ποτό και μια νερό!

8. Από αλκοόλ επιλέξτε κρασί λευκό η και κόκκινο, ή για τους δυνατούς τσιπουράκι, όμως αποφύγετε τα αλμυρά συνοδευτικά!

9. Κλείνοντας όπως σας έχω ξανά πει αν δεν μπορείτε να πείτε όχι στα γλυκά, τότε μοιραστείτε το με τον διπλανό σας!!

10. Όσον αφορά την λαγάνα…μη ξεφύγετε πάνω από 2-3 φέτες, διότι είναι θερμιδική βόμβα!!

Όπως και να έχει να θυμάστε ότι αφήνοντας πίσω την ημέρα από την έξοδος σας αμέσως την επόμενη  μπείτε κανονικά στο πρόγραμμα σας, σαν να μην έγινε τίποτα, ακόμα και αν ξεφύγατε λιγάκι.. φάτε χωρίς τύψεις, περάστε τέλεια την ημέρα σας με χαμόγελο & φίλους, και μη σκέφτεστε τίποτα!!

Μη ξεχάσετε να πετάξετε χαρταετό! Ίσως βοηθήσει να κάψετε τις περιττές θερμίδες😂

Να περάσετε τέλεια!!