Γλυκά

Γρανίτα φράουλα.. η light εκδοχή του παγωτού

Ο καιρός ζεσταίνει απότομα.. τι θέλουμε για να δροσιστούμε ?

Νομίζω πως μια γρανίτα φράουλα είναι η λύση για όλους.. μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ

  • 65 γρ. νερό
  • 65 γρ. ζάχαρη ή στέβια υγρή
  • 365 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τη γρανίτα φράουλα, φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.
  • Κρυώνουμε το σιρόπι και το τοποθετούμε στο μπλέντερ, μαζί με τις φράουλες.
  • Αλέθουμε, σουρώνουμε από σινουά και τοποθετούμε το μείγμα σε ειδικά σκεύη για γρανίτες.
  • Το καταψύχουμε για τουλάχιστον 16 ώρες.