Άρθρα

10 + 1 τρόποι για να μειώσεις την πρόσληψη περιττών θερμίδων!

Μικρές λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά! Δώσε προσοχή λοιπόν και ίσως με αυτόν τον τρόπο μπορέσεις να έχεις τον έλεγχο του σωματικού σου βάρους. Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές και γίνε κυρίαρχος του εαυτού σου!

 1. Χρησιμοποίησε μικρότερο πιάτο!! Θα καταναλώσεις 20- 25% λιγότερο!
 2. Κλείσε την τηλεόραση!! Η ποσότητα που θα καταναλώσεις μπροστά στην τηλεόραση θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη από αυτή που έχεις ανάγκη.
 3. Φτιάξε μια πλούσια σαλάτα!! Επέλεξε διάφορα λαχανικά, πρόσθεσε λίγους ξηρούς καρπούς, κάποιο γευστικό τυρί με χαμηλά λιπαρά και απόλαυσε την παρέα με κάποιον που μπορεί να σε καταλάβει!
 4. Αχ τα ζυμαρικά! Πόσες φορές τρως μακαρόνια την εβδομάδα; Μία λιγότερη από τώρα και στο εξής.
 5. Ασπαζόμαστε το savoir vivre!! Δεν χρειάζεται να αδειάζεις όλο το πιάτο σου! Δεν πειράζει να περισσέψει και λίγο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το αξιοποιήσεις άλλωστε!
 6. Και τώρα ήρθε η ώρα του γλυκού; Διάλεξε το πιο μικρό γλυκό που θα βρεθεί μπροστά σου ή λίγη μαύρη σοκολάτα. Πίστεψε με θα γλυτώσεις πολλές κενές θερμίδες.
 7. Προσοχή στο αλκοόλ! Καλύτερα επέλεξε κρασάκι γιατί ένα cocktail με ζάχαρη και κάποιο αναψυκτικό μπορεί να φτάσει και τις 600- 700 θερμίδες!!!!!!
 8. Μείωσε τη ζάχαρη στον καφέ, ειδικά αν πίνεις αρκετούς!! Όλα μια συνήθεια είναι!
 9. Μάθε να διαβάζεις τις ετικέτες τροφίμων! Δεν έχεις ιδέα πόσες θερμίδες θα γλυτώσεις μόλις συνειδητοποιήσεις ¨τι είναι αυτό που τρως¨!!
 10. Ύπνος!!!!!!!!!!!!!!! Κοιμήσου και η τύχη σου δουλεύει! Για την ακρίβεια ο μεταβολισμός σου δουλεύει! Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος έχει επιπτώσεις στο μεταβολισμό του οργανισμού μας με συνέπεια την αύξηση του σωματικού μας βάρους.
 11. ¨Κουνήσου¨ λίγο παραπάνω! Στο γραφείο, στο σπίτι, στο δρόμο!! Shake it!!!

Να τονιστεί βέβαια ότι η εξατομίκευση είναι πάντα απαραίτητη, απλώς εδώ βρίσκουμε κάποιες γενικές αρχές που μπορούν να συντελέσουν σωστά στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.