Κυρίως Γεύμα

Γεμιστά light

Γεμιστά light

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 6 ντομάτες μέτριες, 8 πιπεριές
  • 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλιτζανάκι ντομάτα τριμμένη
  • 20 γρ. σέλινο
  • 3 κουταλιές μαϊντανός
  • 1 κουταλιά δυόσμος
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά άνηθος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σκόρδο να βγάλει το άρωμα και τις πολύτιμες φυτοχημικές ουσίες του και μετά το αφαιρούμε. Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, χωρίς λάδι, με τη φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Προσθέτουμε το πλιγούρι ( το οποίο προηγουμένως έχουμε μουλιάσει σε νερό για 15 λεπτά.). Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ( κολοκυθάκι, σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, καρότο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι). Αφήνουμε τα υλικά μας να πάρουν μια ελαφριά βράση για περίπου 20 λεπτά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό τους, αλλά όχι μέχρι πάνω γιατι το πλιγούρι έχει την ιδιότητα να φουσκώνει όταν βράζει.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

( θερμίδες 230 Kcal / μερίδα)