Υλικά (για 4 άτομα)
- 500γρ. Ζυμαρικά ολικής άλεσης
- 15 φέτες γαλοπούλα βραστή
- 1 κρόκος αβγού
- 500γρ. Κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
- 1 ½ φλιτζ. Κίτρινο τυρί light τριμμένο
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμνένο πιπέρι
- 1 κουτ. Ελαιόλαδο
- 1 κουτ. Μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά aldente(ακολουθήστε τις οδηγίες στο πακέτο, γιατί τα ζυμαρικά ολικης αλέσεως ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο). Ενώ ετοιμάζονται κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες και τις σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τον ένα κρόκο αβγού με τη κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμα στραγγισμένα τα ζυμαρικά τα περιχύνουμε με όλα τα υλικά της σάλτσας. Σερβίρονται με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.