Τρία superfoods ενώνουν τις δυνάμεις τους για ενα πεντανόστιμο γεύμα! Μια ελαφριά, αλλά χορταστική σαλάτα, ιδανική για όσους ψάχνουν ένα γρήγορο, ισορροπημένο και εύκολο γεύμα. Επίσης είναι ιδανικό για την αναπλήρωση γλυκογόνου και ηλεκτρολυτών μετά από τη γυμναστική.
Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :
Βιταμίνες
- Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη) 21% των ημερήσιων αναγκών
- Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη) 25% των ημερήσιων αναγκών
- Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη) 81% των ημερήσιων αναγκών
- Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό Οξύ) 21% των ημερήσιων αναγκών
- Βιταμίνη Β6 46% των ημερήσιων αναγκών
- Βιταμίνη Β12 (Κυανοβαλαμίνη) 50% των ημερήσιων αναγκών
- Φολικό Οξύ 66% των ημερήσιων αναγκών
- Βιταμίνη Α >100% των ημερήσιων αναγκών
- Βιταμίνη Κ >100% των ημερήσιων αναγκών
- Βιταμίνη C 71% των ημερήσιων αναγκών
Ιχνοστοιχεία
- Μαγγάνιο 52% των ημερήσιων αναγκών
- Φώσφορο 40% των ημερήσιων αναγκών
- Μαγνήσιο 34% των ημερήσιων αναγκών
- Σίδηρος 32% των ημερήσιων αναγκών
- Κάλιο 39% των ημερήσιων αναγκών
- Χαλκός 23% των ημερήσιων αναγκών
- Σελήνιο >100% των ημερήσιων αναγκών
Άλλα στοιχεία
- Φυτικές Ίνες 44% των ημερήσιων αναγκών
- Πρωτείνης υψηλής ποιότητας 34 γρ.
- Ω3 Λιπαρά Οξέα 645 mg
**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >20% των ημερήσιων αναγκών
Διατροφική Ετικέτα
- Θερμίδες 452 Kcals
- Λιπαρά 22 γρ
- Υδατάνθρακες 35 γρ
- Φυτικές Ίνες 11 γρ
- Πρωτείνες 34 γρ
Η Συνταγή
- Μερίδες 1
- Συνολικός Χρόνος 15′
Υλικά
- 3 φλ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. Μαρούλι και iceberg)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 τόνος κονσέρβας σε νερό, στραγγισμένο
- 3 κ.σ. ωμό κινόα, πλυμένο με νερό μέσα σε σουρωτήρι
- 1/2 αβοκάντο, σε κυβάκια
- 1 κ.σ. Μουστάρδα a l’ancienne (με σποράκια)
- 1 κ.γ. λάδι τρούφας (ή ελαιόλαδο)
- 4 κ.σ. Χυμός λεμόνι
- Βαλσάμικο ξύδι για πασπάλισμα
- Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπρίκι (ή μικρό κατσαρολάκι) προσθέτουμε 7 κ.σ. νερό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, προσθέτουμε το κινόα, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Τοποθετούμε το κινόα στο σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Παράλληλα, σ’ ένα μπολάκι προσθέτουμε:
- το λάδι
- τη μουστάρδα
- το χυμό λεμονιού
- αλάτι & πιπέρι
- 1 κομματάκι αβοκάντο (περίπου 1 κ.σ.)
- ανακατεύουμε, (λιώνοντας το αβοκάντο) και συνεχίζουμε προσθέτοντας:
- το φρέσκο κρεμμυδάκι
- τον τόνο και ανακατεύουμε απαλά.
- Συνθέτουμε τη σαλάτα σε μπολ ή βαθύ πιάτο βάζοντας πρώτα την πρασινάδα, μετά το κινόα και τέλος το μίγμα του dressing με τον τόνο.
- Ανακατεύουμε ελαφρά, στολίζουμε με τα κομματάκια αβοκάντο και πασπαλίζουμε με βαλσάμικο ξύδι.